Interessant:

Herken je favoriete muziek misschien met je mobiel

nieuws 9 februari 2005 om 01:13

Je hoort een liedje op de radio, in de kroeg of waar dan ook en je wilt weten van wie het nummer is. Dan kom je niet op de naam, hoe irritant!, ..... SkyRadio biedt nu muziekherkenning met behulpvan je mobieltje aan.

Wanneer je ergens een onbekend liedje hoort kan je de MusicDNA-lijn van SkyRadio bellen (0900-0252). Na 15 seconden muziek luisteren weet het systeem (als het goed is) muzikant en album te herkennen. De dienst kost 70 eurocent per gesprek plus bijkomende kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon.

Meteen maar even de proef op de som genomen. Toevallig stond Uniting Nations met het nummer Out of Touch op. Bellen en telefoon richting de luidspreker. Na een minuut en 70 eurocent armer kregen we een SMSje met de mededeling dat het nummer niet herkend was. Klote! Wel een credit (!?) gekregen.

Nog maar een poging. Wat klassieker, Supertramp met It's raining again. Zelfde procedure, bellen, laten horen, en wachten op de SMS. En goed nieuws! Feilloos herkend dit keer. Zelfs het album 'The very best of supertramp' is goed. Erg grappig, maar jammer van de eerste poging.

MusicDNA op SkyRadio wordt aangeboden door het Nederlandse bedrijf Golden Bytes. MusicDNA is enkele jaren geleden ontwikkeld door Philps en Gracenote. Doel is om MusicDNA bij meerdere radio- en TV-zenders onder te brengen en later te koppelen met een ringtone dienst.

portablegear.nl