Interessant:

Sony gooit met modder naar Apple op MP3 markt

nieuws 9 juli 2004 om 18:42

Als fabrikanten een goed product neerzetten, zijn er altijd concurrenten die met een gelijkwaardig product op dat succes willen meevaren. Zo ook met de Apple iPod, deze harde schijf MP3 speler breekt alle verkoopcijfers. Sony lanceerde een eigen MP3 speler.

Sony lanceerde deze week een Network Walkman, een MP3 speler die volgens Sony dertienduizend MP3's kan opslaan. Sony maakt reclame voor zijn Network Walkman door te zeggen dat dit er achtduizend meer zijn dan op de 20GB iPod. Apple noemt dit een oneerlijke vergelijking, omdat Sony niet vermeldt dat er dan kwaliteitsverlies optreedt.

Apple en Sony gebruiken verschillende technieken om MP3's op te slaan, waarbij Apple de voorkeur geeft aan een hogere kwaliteit. Het gevolg hiervan is echter dat er dan minder MP3's op de iPod passen. Sony neemt kwaliteit schijnbaar minder serieus in zijn reclame en laat de iPod daardoor inferieur aan de Network Walkman lijken.

Verrassend is echter dat de iPod en de Network Walkman precies dezelfde opslagcapaciteit hebben, indien de MP3's op een even hoog kwaliteitsniveau worden gecomprimeerd.

Er komen steeds meer harde schijf MP3 spelers op de markt. Onder andere iRiver, iAudio en Dell presenteren hun eigen versie van een iPod. Apple lijkt niet langer zeker van een koppositie op de markt voor harde schijf MP3 spelers.

Emerce (NL)