Interessant:

Nederland voert experiment uit met digitale mobiele tv

nieuws 27 mei 2004 om 22:21

Het Nederlands testinstituut TNO onderzoekt momenteel de mogelijkheid om digitale televisie te ontvangen op mobiele telefoons. Bij het experiment zijn Digitenne en Nokia betrokken. Consumenten moeten helaas tot 2007 wachten op mobiele digitale tv.

Mobiele operators zien veel mogelijkheden in het doorgeven van televisiesignalen op de mobiele telefoon, er valt immers geld mee te verdienen. Bovendien is het voor consumenten de ideale manier om de tijd door te komen.

Om er zeker van te zijn dat de invoering van digitale mobiele televisie gladjes zal verlopen, wordt er momenteel met het fenomeen geëxperimenteerd. Bij TNO worden prototypen van Nokia toestellen aan testen onderworpen, het gaat om Nokia's met ingebouwde TV-tuners. Digitenne, de Nederlandse provider van draadloze digitale televisie, is ook bij het experiment betrokken. Geen van de partijen wil commentaar leveren op het experiment.

In Azië zijn er momenteel al verschillende mobiele telefoons te koop die satellietsignalen kunnen ontvangen. De Amerikanen verwachten, net als de Europeanen, een explosieve groei in de markt voor mobiele digitale televisie.

The Register