Interessant:

Nieuwe slimme sloten Nuki

nieuws 5 november 2021 om 15:19

Nuki heeft een volgende generatie van haar connected retrofit deursloten aangekondigd, met de Smart Lock 3.0 en Smart Lock 3.0 Pro. Daarnaast kondigde het Oostenrijkse bedrijf een aantal nieuwe slimme accessoires aan.

De Smart Lock 3.0 heeft een prijs van net onder de 150 euro en is daarmee een interessante instap in de wereld van slimme toegang. De Smart Lock 3.0 Pro heeft een nieuwe kleur, draaiknop van geborsteld aluminium, een ingebouwd battery pack en geïntegreerde WiFi, waardoor je overal en altijd toegang hebt tot je slot. De adviesprijs van de pro-versie is 249 euro. Beide Smart Locks kunnen op vrijwel elk deurslot worden gemonteerd, zonder gaten te boren. De motor is even krachtig als voorheen en de nieuwe, geoptimaliseerde tandwielen zorgen voor een stillere werking. Net als voorheen kunnen de sloten rechtstreeks worden bediend met de verbeterde drukknop. "Op dit moment is slechts zo'n 1,5 procent van de huis- en appartementsdeuren in Europa slim," vermeldt Martin Pansy, CEO en medeoprichter van Nuki Home Solutions. "Wij geloven echter wel dat slimme technologie het dagelijks leven verbetert en comfortabeler kan maken. Om de groeisnelheid van slimme toegangsoplossingen verder te versnellen, bieden we de Nuki Smart Lock nu in twee varianten aan. Met de Smart Lock 3.0, verkrijgbaar voor een prijs van 149 euro, bieden we een zeer betaalbare instapversie, terwijl onze nieuwe Smart Lock 3.0 Pro scoort met een rijk pakket aan features." "Bij Nuki zijn we ervan overtuigd dat slimme technologie nog krachtiger zal worden wanneer deze gecombineerd wordt met andere sterke merken. Daarom zijn de Smart Lock 3.0 Pro en de Smart Lock 3.0 ook vanaf de lancering compatibel met diverse bekende smart home systemen zoals Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa, IFTTT…", vult Martin Pansy aan.

Nieuwe accessoires

De externe deursensor geeft nauwkeurig aan of de deur gesloten of open is in de Nuki-app. Indien gewenst, waarschuwt de Nuki app wanneer de deur van veraf wordt vergrendeld terwijl deze open staat of wanneer de deur lang open blijft staan. De externe deursensor is compatibel met de beide Smart Locks 3.0 en verkrijgbaar voor een prijs van 39 euro. Vooral oudere deursloten zijn vaak niet uitgerust met de zogenaamde noodfunctie waarmee de deur van buitenaf kan worden ontgrendeld als er aan de binnenkant een sleutel wordt ingestoken. Deze functie is niet alleen aan te raden voor het gebruik van Nuki, maar ook in het algemeen. Als je je cilinder wil vervangen, dan is de Nuki Universele Cilinder een mogelijke oplossing. Hij is in lengte verstelbaar zodat hij op de meeste deuren past. De Nuki Universele Cilinder is ontwikkeld in samenwerking met de toonaangevende expert M&C en is gecertificeerd volgens de hoogste normen binnen de SKG-veiligheidsnormen (3 sterren). De cilinder wordt geleverd met vijf sleutels en zal binnenkort verkrijgbaar zijn voor een prijs van 79 euro. Ook de kleur van de bekende Nuki Bridge en de Nuki Opener zijn aangepast aan het nieuwe design en zullen in de toekomst verkrijgbaar zijn in het wit.

Upgradeprogramma voor bestaande Nuki-gebruikers

Nuki kondigt ook een upgradeprogramma aan voor bestaande klanten. Dit programma zal vanaf februari beschikbaar zijn. Wie zijn bestaande Nuki Smart Lock wil upgraden, krijgt de nieuwe deursensor ter waarde van 39 euro gratis bij aanschaf van een Nuki Smart Lock 3.0 Pro. Het oude apparaat mag uiteraard bewaard worden en kan nog steeds op een andere deur gebruikt worden.

portablegear.nl