Interessant:

Samsung met Galaxy Z Flip klaptelefoon

nieuws 11 februari 2020 om 21:15

Voor de komst van touchscreen-telefoons waren clamshell-telefoons, of in gewoon Nederlands, klaptelefoons heel populair. Met de komst van vouwbare schermen komt deze form-factor weer terug. Zoals bij de nieuwe opvouwbare Samsung Galaxy Z Flip.

De Galaxy Z Flip is ontworpen met het allereerste vouwbare glas. Het 6,7-inch scherm vouwt zich tot een compacte vorm ter grootte van je handpalm. Het ontwerp met een innovatieve Hideaway Hinge en custom-built UX bieden nieuwe manieren om volledig handsfree content vast te leggen, te delen en te ervaren.

‘We willen de foldable categorie uitbouwen en daarin is de Galaxy Z Flip een belangrijke volgende stap. Voor het eerst lanceert Samsung een vouwbaar glazen display, een innovatie die heel wat praktische voordelen met zich meebrengt’, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland. ‘De Galaxy Z Flip is gemaakt voor wie graag een compacte smartphone wil die in je broekzak of handtas past, maar niet wil inboeten op gebied van scherm. Dankzij het vouwbare display ben je slechts één simpele klik verwijderd van je favoriete content op een groot scherm.’

Samsung Galaxy Z Flip
Samsung Galaxy Z Flip

Ontwerptechnisch hoogstandje

De Galaxy Z Flip is ontworpen voor ultieme draagbaarheid en kan worden gevouwen tot de grootte van een portemonnee, waardoor het gemakkelijk in een zak of tas past. Eenmaal geopend verdubbelt het schermformaat tot 6,7-inch. De Galaxy Z Flip is voorzien van een Infinity Flex Display met buigbaar Ultra Thin Glass (UTG) van Samsung, waardoor het ontwerp slanker dan ooit is voor een opvouwbaar apparaat. De gecentreerde in-display uitsparing betekent ook geen notch en afleiding op Samsung's allereerste scherm met 21.9:9 verhouding. De Galaxy Z Flip's Hideaway Hinge is een vernuftig staaltje techniek. De smartphone kan onder verschillende hoeken open blijven staan, zoals een laptopscherm dat ook kan. Het scharniersysteem integreert ook de nieuwe sweeper-technologie van Samsung, die gebruik maakt van nylon vezels, gemaakt met micro-hoogte snijtechnologie, om vuil en stof af te weren.

Speciale interface

Samsung werkte nauw samen met Google om One UI met Flex mode te ontwerpen; een op maat gemaakte gebruikerservaring voor de unieke voorwaartse vouw-vormfactor van Galaxy Z Flip. Wanneer het apparaat vrijstaand is, splitst het display zich automatisch op in twee 4-inch schermen, om gemakkelijk content te bekijken op de bovenste helft van het display en deze te bedienen op de onderste helft. Bekijk en navigeer gemakkelijk op YouTube, stream aan de bovenkant terwijl je zoekt naar andere video's, beschrijvingen leest en opmerkingen schrijft aan de onderkant. Of de Galaxy Z Flip nu gesloten, rechtopstaand of open is, mis nooit een tekstbericht, telefoontje of reminder. Controleer in gesloten toestand de datum, de tijd en de batterijstatus in één oogopslag op het display van de cover. Krijg realtime meldingen zodat je eenvoudig een oproep kunt beantwoorden zonder het toestel open te vouwen of op een chat te reageren door eenvoudig op de melding te tikken en de Galaxy Z Flip uit te vouwen.

Meer cameramogelijkheden

Omdat de Galaxy Z Flip in een hoek van 90 graden is te zetten heb je meer mogelijkheden om foto's te maken. Zo creëer je social media-content vanuit de beste hoek, volledig handsfree. Leg verbluffende Night Hyperlapse-video's of levendige opnamen bij weinig licht vast met de Night-modus - geen flitser voor nodig. Met het toestel gesloten maak je snel met één hand hoogwaardige selfies met behulp van de camera aan de achterkant. Bovendien is video-opname met een 16:9-verhouding mogelijk en is daardoor perfect voor social media-platforms.

Beschikbaarheid

De Galaxy Z Flip zal in Nederland beschikbaar zijn vanaf 21 februari 2020 voor een adviesprijs van 1500 euro in kleuren Mirror Purple en Mirror Black. Ga voor meer informatie over de Galaxy Z Flip. Je ontvangt tevens een jaar lang dekking voor onvoorziene schade (onder voorbehoud van eigen risico).

portablegear.nl


Gerelateerde producten