Interessant:

Nieuwe Renault ZOE 5.0 komt 395 km ver

nieuws 20 september 2019 om 10:41

Renault komt in oktober met de derde generatie van haar volledig elektrische ZOE. De derde generatie komt zeven jaar na de introductie van de ZOE en biedt een WLTP-range van 395 kilometer.

LED lampen standaard

De nieuwe ZOE komt volwassener en dynamischer voor de dag. De gehele voorzijde is nieuw ontworpen en wordt gekenmerkt door krachtigere lijnen, nieuwe FULL LED koplampen en een groter Renault-logo waarachter de laadaansluiting is ondergebracht. Zelfs de basisversie van de ZOE is al voorzien van LED-koplampen en achterlichten, die een 75% grotere lichtopbrengst bieden dan halogeenlampen, terwijl het energieverbruik vergelijkbaar is.

Comfort en ergonomie

Een belangrijke noviteit van de nieuwe ZOE is het 10-inch display voor de bestuurder – een hightech feature die al vanaf de basisversie aanwezig is. Het zacht en hoogwaardig aanvoelende materiaal en de matte structuur van het nieuw vormgegeven dashboard dragen bij aan de hoogwaardige sfeer aan boord. Onder het 7-inch touchscreen van het eveneens standaard aanwezige Renault EASY LINK multimediasysteem bevindt zich een geheel nieuw vormgegeven middenconsole met onder andere een draadloze oplader voor smartphones. Duurzaam is de bekleding van het ZEN uitrustingsniveau, die volledig bestaat uit 100% gerecycled materiaal van autogordels, automotive textiel en de vezels van PET flessen.

Renault ZOE 5.0 - Interieur
Renault ZOE 5.0 - Interieur

Motor en opladen

De elektromotor van de nieuwe Renault ZOE wordt gevoed door de Z.E. 50-batterij met een capaciteit van 52 kWh. Daarmee biedt de auto een WLTP-actieradius van 395 kilometer. Andere belangrijke eigenschap van de ZOE is de unieke Caméléon-lader waarmee bij een publieke laadpunt met een snelheid tot 22 kW kan worden geladen – aanzienlijk sneller dan bij de concurrentie. Ook nieuw is de CCS-aansluiting voor DC-snelladen(max. 50 kW). De motor is krachtiger dan zijn voorganger en biedt 100 kW.

Renault ZOE 5.0 - Oplaadpoort
Renault ZOE 5.0 - Oplaadpoort

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Renault ZOE is beschikbaar in vier uitvoeringen met prijzen varierend van 33.590 tot 37.790 euro. Je kan bij Renault ook de accu huren, dan betaal je 25.390 tot 29.590 voor de auto. Per maand betaal je 74 euro (7.500 km) tot 124 euro (onbeperkt) voor de batterijhuur afhankelijk van je gebruik. Voordeel van batterijhuur is dat je batterij wordt vervangen zodra de capaciteit minder wordt. Naast Renault komt ook Opel met de Corsa-e met een betaalbare elektrische auto met goed bereik.

portablegear.nl