Interessant:

KPN introduceert Smart TV app

nieuws 4 april 2019 om 10:56

KPN introduceert de KPN Smart TV app, waarmee je zonder tv-ontvanger televisie kan kijken op je smart tv. Hierdoor kan je, met een geschikte tv, op elke kamer televisie kijken.

Met de KPN Smart TV app kan je, mits klant van KPN, draadloos televisie kijken. Je hebt geen tv-ontvanger meer nodig, ideaal voor tv-kijken in kamers waar geen bekabeling ligt. De app draait op het platform van smart-tv’s en is te downloaden in de appstore op de smart tv.

Dezelfde functionaliteiten

De Smart TV app biedt de meest gebruikte functionaliteiten die klanten kennen van de KPN iTV app zoals Live tv-kijken, Terugkijken via de KPN TV-gids, pauzeren, Begin Gemist en opnemen. Daarnaast is er een makkelijke zoekfunctie, met genre filtering. KPN gaat de mogelijkheden van de Smart TV app op basis van klantfeedback nog verder uitbreiden.

“Net als dat de smartphone de afgelopen jaren een groeiend aantal functionaliteiten van andere apparaten heeft overgenomen, zien we een vergelijkbare ontwikkeling bij smart tv's. Daar spelen we met deze innovatieve Smart TV app op in”, zegt Jean-Pascal Van Overbeke, Hoofd Consumentenmarkt van KPN. “Wij willen onze klanten de beste TV-ervaring bieden en dat kan nu ook via een app op de smart tv.”

Voorlopig alleen op Samsung televisies

De app is te gebruiken voor KPN-klanten die een internet en TV abonnement hebben en beschikken over een recent model smart tv van Samsung (vanaf 2017). De Smart TV app is de afgelopen tijd uitgebreid getest. In de loop van 2019 verwacht KPN de app ook aan te bieden aan klanten met andere smart tv’s. Naast de nu gelanceerde KPN Smart TV app, biedt KPN zijn klanten ook de iTV app voor op de smartphone of tablet om thuis en onderweg programma’s te kijken en 4K voor de beste kwaliteit in combinatie met een tv die 4K ondersteunt.

portablegear.nl