Interessant:

Nieuw Acer chromebook voor 349 euro

nieuws 7 januari 2019 om 17:43

Acer komt met een nieuwe Chromebook, die draait op een 7de generatie AMD processor met Radeon grafische kaart. Met een batterijduur tot 10 uur is de Chromebook 315 een fijne reisgenoot.

“De 15,6 inch Chromebook is een van de hoekstenen in ons Acer Chromebook assortiment”, aldus James Lin, General Manger, Commercial en Detachable Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “De Chromebook 315 borduurt voort op de belangrijkste eigenschappen van de chromebooks in het assortiment: een groot 15,6 inch scherm, geweldige luidsprekers en een stijlvol ontwerp. Daarnaast is het nieuwe model voorzien van nieuwe AMD-processoren en Radeon graphics die het toenemende aantal Chrome/Android apps en extensies ondersteunen waar vele studenten, families en zakelijke gebruikers regelmatig gebruik van maken.”

7e generatie AMD A-processor

De Acer Chromebook 315 is voorzien van 7e generatie AMD A-serie processoren met Radeon graphics voor snelle en efficiënte prestaties. Er zijn twee verschillende configuraties: AMD A6-9220C APU of A4-9120C APU in een system-on-chip ontwerp. Dankzij de nieuwe AMD A-serie processoren voor Chromebooks kan je maar liefst 10 uur lang video's streamen, de nieuwste apps gebruiken, online games spelen en surfen op het internet. Bovendien ondersteunt de Chromebook 315 een uitgebreid aanbod aan Chrome en Android apps via de Google Play Store voor entertainment, productiviteit, connectiviteit en meer.

Beeld en geluid

Het heldere en levendige 15,6 inch (Full) HD 1920 x 1080 scherm is groot genoeg om meerdere browsers naast elkaar te openen, gestreamde video's in scherp detail te bekijken en online games te spelen. Je bent productiever door meerdere tabbladen en apps tegelijkertijd te draaien. Dankzij de kijkhoek van 178 graden kan je eenvoudig diavoorstellingen geven en inhoud met elkaar delen. Zelfs videochats kunnen worden gedeeld. De HD-webcam heeft een beeldveld van 88 graden, speciaal voor groepen. Daarnaast is zowel het beeld als het geluid goed dankzij HDR en de ingebouwde microfoon. De twee volwaardige, omhooggerichte luidsprekers op het toetsenbord van de Acer Chromebook 315 zorgen voor een duidelijk en helder geluid. De luidsprekers ondersteunen bovendien high-definition audio met een uitgebreid volume en geluidsbereik.

Acer Chromebook 315
Acer Chromebook 315

Connectivity

Er zijn twee USB Type-C Generatie 1 poorten - één aan iedere zijde van het apparaat - voor snelle gegevensoverdracht, opladen en schermweergave vanaf de meest praktische kant. De Chromebook is voorzien van snelle draadloze WiFi 802.11ac met 2x2 MIMO-technologie. Via Bluetooth 4.2, twee USB 3.0 poorten en een gecombineerde koptelefoon- en luidsprekeraansluiting kunnen randapparaten gemakkelijk worden aangesloten. De nieuwe Acer Chromebook 315 is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook makkelijk om te delen met meerdere gebruikers. Je kan inloggen op je eigen Google-account voor toegang tot Gmail, Google Docs, apps, extensies, bladwijzers en andere informatie. De Chromebooks draaien op het Chrome OS-platform van Google dat automatisch wordt bijgewerkt en gebruikmaakt van meerdere beveiligingsniveaus tegen continu veranderende online bedreigingen.

Ouderlijk toezicht

Dankzij de nieuwe Family Link app op de Chromebooks is het voor ouders een fluitje van een cent om digitale basisregels in te stellen voor hun kinderen die het internet willen ontdekken. Ouders kunnen dagelijks schermtijdlimieten instellen, de lijst met websites en apps die hun kind mag gebruiken aanpassen en zelfs het Google-account van hun kind beheren en op afstand vergrendelen.

Prijs en beschikbaarheid

De Chromebook 315 zal vanaf april leverbaar zijn met een touchscreen (CB315-2HT) of zonder touchscreen (CB315-2H) met maximaal 8GB RAM en 32GB of 64GB eMMC-opslag, voor een prijs vanaf 349 euro.

portablegear.nl