Interessant:

Huawei start met laptops in Nederland

nieuws 24 augustus 2018 om 10:36

Huawei start vanaf vandaag met de verkoop van laptops in Nederland, onder de naam Matebook. In het buitenland zijn de Matebooks als langer verkrijgbaar. De Matebook-serie is in verschillende afmetingen beschikbaar: 13,9-inch, 15,6-inch en 14-inch.

Matebook X Pro

De Matebook X Pro heeft een 13,9-inch scherm en een gloednieuw 3K HUAWEI FullView Display, inclusief touchscreen. De dikte bedraagt slechts 14,6 mm waardoor de X Pro een ideale reisgenoot is. De MateBook X Pro heeft een 3K-scherm met een LTPS-touchscreen van 3000 x 2000 pixels, een kleurengamma van 100% sRGB en een maximale helderheid van 450 nits. De verhouding tussen scherm en behuizing is 91% en de kijkhoek is maximaal 178 graden.

Huawei Matebook X Pro met verzonken camera
Huawei Matebook X Pro met verzonken camera

Matebook D

De HUAWEI MateBook D is beschikbaar in een 15,6-inch en 14-inch versie en beide zijn uitgerust met 4K-videoweergave. De MateBook D 15,6-inch heeft een slanke metalen behuizing met een dikte van 16,9 mm en de Matebook D 14-inch een dikte van 15,8 mm. De verhouding scherm-tot-lichaam van de 15,6-inch is 83% en die van de 14-inch 81% en de kijkhoek is net als bij de X Pro 178 graden.

Huawei Matebook D
Huawei Matebook D

Geleend van smartphone

Veel van de smartphonetechnologieŽn van Huawei vind je terug in de Matebook-serie. De Matebooks zijn voorzien van een supersnelle aan/uit-knop met fingerprintscanner, waarmee in slechts enkele secondes ingelogd kan worden na het uitschakelen en na slaapstand. Een multifunctionele oplader ondersteunt USB-C fast charging, ook een kenmerk van veel Huawei smartphones. Uitwisselen, delen en wegschrijven van grote bestanden gaat op de Matebook moeiteloos. Gegevens worden makkelijk overgezet door de DisplayPort met twee USB-C-poorten aan de linkerkant. De Thunderbolt 3-poort (compatibel met USB-C) biedt een snellere overdrachtssnelheid. De Matebooks zijn voorzien van 's werelds eerste verzonken camera die onopvallend in het toetsenbord zit. Om de camera te activeren, hoef je alleen maar op de cameratoets te drukken en deze zal verschijnen.

De Huawei Matebook-serie komt in Nederland naar diverse Huawei verkoopkanalen en is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Bol.com en Media Markt.

portablegear.nl