Interessant:

Doro met nieuwe seniorentelefoons

nieuws 26 februari 2018 om 12:20

Doro, de telefoonfabrikant die zich richt op de seniore gebruiker, voegt twee nieuwe toestellen toe aan haar assortiment. De Doro 8035 is een gemakkelijk te bedienen Android telefoon en de Doro 7060 is een nieuwe featurephone.

Onderzoek van Doro wijst uit dat steeds meer senioren (65-plussers) een smartphone hebben, en dat de behoeften in deze doelgroep steeds diverser worden. Bijna de helft van alle senioren (46%) voelt zich onzeker als het op technologie aankomt, terwijl anderen beter met technologie overweg kunnen en dus meer functionaliteiten verlangen. Senioren hebben vanwege allerlei ouderdomsbeperkingen ook andere behoeften: 82 procent van de senioren heeft problemen met het zicht, 29 procent heeft last van gehoorverlies en 42 procent heeft moeite met grijpen en pakken. De gemiddelde smartphone voldoet vaak niet aan deze specifieke leeftijdgerelateerde behoeften en weerhoudt ouderen ervan om deze te kopen. Dit maakt het voor hen moeilijk om de communicatiemiddelen en apps te benutten die hun jongere familieleden en vrienden gebruiken.

Doro 8035

De Doro 8035 is een Android seniorentelefoon met touchscreen. Om aan een groot aantal specifieke behoeften te voldoen, biedt de Doro 8035 keuze uit verschillende navigatiemodi en interfaces. Wanneer het toestel voor het eerst wordt ingeschakeld, verschijnt de snelstartgids. Die helpt de je stap voor stap bij het kiezen van een navigatiesysteem en interface die het beste bij je past. Easy mode biedt je een interface waarmee je snel kan leren werken, maar die toch al de belangrijkste functies van een smartphone biedt. De standard mode lijkt meer op de klassieke Android-launcher, maar dan verrijkt met Doro-DNA, zoals grote, contrasterende pictogrammen en tekst en een “Ik wil”-knop. Welke softwaremodus je ook kiest, er verandert niets aan het nieuwe, stijlvolle ontwerp van de Doro 8035. Dit is helemaal afgestemd op senioren: luid en helder geluid, gemakkelijk te hanteren, robuust en met drie fysieke knoppen. Dat is het Doro-DNA dat senioren overal ter wereld zo weten te waarderen.

Doro 8035
Doro 8035

Daarnaast beschikt de Doro 8035 standaard over de ingebouwde Teamviewer-functie. Hiermee kunnen vrienden en familie het toestel op afstand bedienen om de senior praktische hulp te bieden op het scherm. Bediening op afstand is ook beschikbaar via mydoromanager.com, waar de gebruiker en derden via de desktop toegang kunnen krijgen tot de smartphone om bijvoorbeeld de veiligheidsknop aan te passen of een back-up van foto’s te maken. De Doro 8035 wordt volledig geďntegreerd in SmartCare by Doro en zal dus ook buitenshuis verbeterde veiligheidsfuncties bieden.

Doro 7060

Doro 7060
Doro 7060

Doro lanceert tevens zijn nieuwe featurephone, de Doro 7060, een nieuwe generatie intuďtieve 4G-klaptelefoons met VoLTE-ondersteuning, die klaar is voor de verwachte migratie van 3G- naar 4G-netwerken. De 7060 beschikt over een groot primair kleurenscherm van 2,8 inch, en een kleiner kleurendisplay van 1,44 inch op de voorzijde waarop het nummer van de beller verschijnt. De Doro 7060 is een slimme featurephone, wat inhoudt dat het apparaat online hulpmiddelen en apps ondersteunt. Daarnaast is hij voorzien van grote, duidelijk gescheiden, contrasterende toetsen met een sneltoets voor de camera, de Doro-assistentieknop en toegang op afstand.

Eind vorig jaar testten wij de Doro 8040 en onze seniore gebruiker was (en is) zeer te spreken over dit toestel.

portablegear.nl