Interessant:

700 euro kostende Walkman van Sony

nieuws 1 september 2017 om 09:33

Traditiegetrouw introduceert Sony tijdens de IFA een high-end mp3-speler voor de echte muziekliefhebber. Dit jaar komen de Japanners met de Sony NW-ZX300, een 700 euro kostende mp3-speler volledig ontworpen voor de veeleisende muziekluisteraar.

De mp3-speler markt is de afgelopen jaren gedecimeerd en uiteengevallen in twee nichemarkten. Enerzijds niet al te dure mp3-spelers voor onder het sporten of voor andere momenten dat een mobiele telefoon niet voorhanden is, anderzijds high-end mp3-spelers voor de ware muziekliefhebber. De Sony NW-ZX300 valt onder de laatste categorie. De ZX300 volgt de XZ200 uit 2016 en de NW-ZX100 uit 2015 op.

Deze hoogwaardige Walkman garandeert een uitstekend geluid in een compact ontworpen muziekspeler met gebalanceerde uitgang. Dit model is uitgerust met S-Master HX en een speciaal voor muziekliefhebbers ontwikkelde interface. Met een lange levensduur van 30 uur en een dun en licht ontwerp is deze Walkman perfect voor op onderweg.

Sony NW-ZX300
Sony NW-ZX300

De designers van Sony hebben voor de ZX300 OFC-kabels gebruikt om de interne versterker te verbinden met de hoofdtelefoonaansluiting. Dit resulteert in een krachtig geluid met lage weerstandswaarde en signaaloverdracht zonder verlies. Voor een diepe bas en minder ruis vormt de condensator de voornaamste batterijvoeding van deze Walkman. Twee kristallen oscillatoren zorgen voor een kwalitatief geluid met betere signaal-ruisverhouding. Dankzij de USB-DAC-functie is het mogelijk om muziek in optimale kwaliteit vanaf een pc te streamen naar andere audioapparaten. De ZX300 ondersteunt tevens MQA-bestanden.

Sony NW-ZX300
Sony NW-ZX300

De ZX300 Walkman is uitgerust met een gemakkelijke touchscreen-interface. Iedere functie is binnen handbereik en met slechts één tikje kan het volume worden aangepast. Het apparaat heeft een ingebouwd geheugen van 64 GB, dat uitbreidbaar is via microSD. Via Bluetooth en NFC kan eenvoudig verbinding worden gemaakt met een headphone. De ZX300 is compatibel met LDAC en Qualcomm aptX HD-audio.

De NW-ZX300 is vanaf oktober 2017 verkrijgbaar in de Benelux voor 700 euro.

portablegear.nl