Interessant:

Canon met IXUS 185, IXUS 190 en PowerShot SX430 IS

nieuws 5 januari 2017 om 15:15

Canon komt met drie nieuwe compacte camera's: de slanke en stijlvolle IXUS 185 en IXUS 190, en de mini-bridge superzoom PowerShot SX430 IS. De nieuwe IXUS-modellen zijn super compact. De PowerShot SX430 IS heeft een krachtige 45x zoom.

Met 20 Megapixel foto's en HD 720p-video's fotograferen de camera's het met uitstekende kwaliteit. De krachtige optische zoom biedt je de vrijheid om op afstand nog meer details vast te leggen. De 8x optische zoom bij de IXUS 185 en de 10x bij de IXUS 190 zijn het resultaat van een lens die zich volledig terugtrekt in de body. Hierdoor passen de camera's gemakkelijk in je jaszak of tas. ZoomPlus zorgt voor een digitale verdubbeling van het zoombereik en is daarmee perfect om nog steeds met maximale resolutie die moeilijke opnamen te maken. Maar voor echte fotografie op afstand is er de 45x optische zoom van de PowerShot SX430 IS. Daarmee plaatst dit cameramodel je midden tussen de actie en laat de 90x ZoomPlus je alles nog dichterbij beleven.

Canon IXUS 190
Canon IXUS 190

De nieuwe Easy Auto-functie van de IXUS selecteert automatisch de beste camera-instellingen voor je en blokkeert de knoppen om te voorkomen dat je per ongeluk ergens anders op drukt. En om het nog gemakkelijker te maken selecteert Auto Zoom zowel bij foto's als video's op een slimme manier de beste compositie, rekening houdend met het aantal mensen dat in beeld is.

Nieuw bij deze camera's is de Date Button. Met deze stempelfunctie wordt een datum en tijdstip op de opnamen vermeld, zodat je exact weet wanneer die kostbare momenten plaatsvonden. En de tijd dat je lang bezig was met bewerken en het uploaden eindeloos leek te duren is ook voorbij: met ingebouwd Wi-Fi kun je je foto's direct delen op social media. Bij de IXUS 190 en PowerShot SX430 IS kun je er dankzij Dynamic NFC ook voor kiezen om met de camera je mobiel aan te raken en zo automatisch een wireless verbinding te maken.

De IXUS 185, IXUS 190 en de PowerShot SX430 IS zijn beschikbaar vanaf februari 2017 met een verkoopadviesprijs van respectievelijk 119, 179 en 269 euro.

portablegear.nl