Interessant:

Minecraft Friendly Update aangekondigd

nieuws 7 juni 2016 om 10:36

Mojang heeft een nieuwe bèta-versie van Minecraft aangekondigd met als naam 'The Friendly Update'. Versie 0.15 voegt tal van nieuwe functies toe aan de Android-versie van het populaire spel.

Mojang kan nog niet aangeven wanneer de definitieve versie van 'The Friendly Update' op de markt wordt gebracht, maar geeft al wel een testversie van de update vrij. Wat direct opvalt is dat de Android-versie steeds meer op de volledige Windows-versie begint te lijken. Daar waar Minecraft Pocket Edition eerst een vereenvoudigde versie van het populaire spel was, zijn de verschillen dankzij de nieuwe update veel minder groot.

Wat is nieuw in Minecraft The Friendly Update?

In de 'The Friendly Update' zijn er tal van functionaliteiten en verbeteringen doorgevoerd. Ook zijn er irritante bugs opgelost. Met name de nieuwe blokken (zuiger/piston en reactie/observer) bieden veel nieuwe mogelijkheden. Ook de mogelijkheid om op dieren te rijden voegt veel plezier toe. De belangrijkste verbeteringen zijn:

  • Duwmachine-blokken (pistons) beschikbaar
  • Observer-blokken beschibaar (blokken die reageren op andere blokken)
  • Mogelijkheid om op dieren te rijden
  • Mogelijkheid om online te gamen met je XBOX Live vrienden
  • Nieuw uitgebreider hoofdmenu
  • Mogelijkheid om vuurballen (fire charge) af te vuren
  • Mogelijkheid om de punt van je pijlen te voorzien van gif
  • Minder bandbreedte nodig bij online gaming

Hoe krijg ik Minecraft The Friendly Update?

Om de betaversie van Mincraft Pocket Edition te spelen dien je je eerst in te schrijven. Dat inschrijven kan hier. Nadat je jezelf met één klik hebt ingeschreven ben je officieel een tester. Als je Minecraft Pocket Edition al geinstalleerd hebt zal vanzelf de nieuwe bètaversie gedownload worden.

Als je op zoek bent naar een adventure in de Minecraft-stijl dan is Minecraft Story Mode misschien de moeite waard. Er is ook nog een Minecraft-film in de maak

Minecraft