Interessant:

Garmin Forerunner 735XT aangekondigd

nieuws 12 mei 2016 om 10:33

Garmin introduceert de Forerunner 735XT, een GPS horloge met ingebouwde hartslagmeter voor meerdere sporten. De 735XT is te gebruiken bij hardlopen, fietsen, zwemmen, skien, krachttraining en peddelsporten.

"De Forerunner 735XT is de ultieme GPS-smartwatch voor sporters die uitgebreide data tijdens trainingen willen ontvangen, maar juist gedurende de wedstrijd alleen op de hoogte willen blijven van de gegevens die op dat moment van belang zijn”, zegt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland BV. "Het horloge biedt uitgebreide gegevens voor diverse sportieve activiteiten, houdt je op de hoogte dankzij slimme functies zoals smartphone meldingen en verstuurt de gegevens automatisch naar Garmin Connect. Daarnaast kan iedere gebruiker het horloge aanpassen naar hun eigen behoeften door onder andere gratis apps, widgets, datavelden en meer te downloaden via Connect IQ.”

Garmin Forerunner 735XT
Garmin Forerunner 735XT

Het horloge is in staat om zonder hartslagband je hartslag te meten. Als je meer data wilt meten kan je eventueel gebruik maken van bijvoorbeeld een Garmin HRM-Run band. Deze (hartslag)band houdt naast je hartslag, data over je cadans, je grondcontactduur en je houding bij.

De Forerunner 735XT is Connect IQ compatible, zodat je allerhande apps op het horloge kan installeren. Het horloge biedt tevens als eerste een app om de Strava Live Suffer Score te meten. Deze score maakt inzichtelijk hoe hard je hebt getraind op basis van je hartslagdata. Naast een sporthorloge dubbelt de 735XT ook als smartwatch. Zo kan je notificaties op je horloge zien, maar kan je ook de muziek van je smartphone bedienen. Het horloge houdt het maximaal 14 uur vol in trainingsmode en 11 dagen in horlogemode.

De Forerunner 735XT is per direct verkrijgbaar in zwart en lichtblauw voor een adviesverkoopprijs van € 449,99. De bundel inclusief een HRM-Run borstband heeft een adviesverkoopprijs van € 499,99 en de tri-bundel (inclusief HRM-Tri en HRM-Swim) is verkrijgbaar voor een prijs  van € 599,99. De Garmin Forerunner 735XT gaat de directe concurrentie aan met de TomTom Runner 2, die minder uitgebreid, maar ook een stuk goedkoper is.

portablegear.nl


Gerelateerde producten