Interessant:

Sony introduceert Cyber-shot DSC-HX80

nieuws 9 maart 2016 om 10:21

Sony heeft in de Verenigde Staten een nieuwe compacte superzoom-camera geintroduceerd met de Cyber-shot DSC-HX80. Dit model is voorzien van een uitklapbare elektronische OLED Tru-Finder (viewfinder) en een 30x optische zoom.

Volgens Sony is de DSC-HX80, naast de eerder uitgebrachte DSC-HX90V, de enige compacte superzoom-camera op de markt die is voorzien van een uitklapbare elektronische OLED Tru-Finder. De HX80 beschikt verder over een 30x optische zoom (te verdubbelen tot 60x met de 'Clear Image' digitale zoom-optie) en een BIONZ X-beeldprocessor (voor een optimale ruisonderdrukking). Tevens is de camera voorzien van Optical SteadyShot met 5-assige beeldstabilisatie (om bewogen beelden te voorkomen) en een pop-up flitser.

Sony Cyber-shot DSC-HX80
Sony Cyber-shot DSC-HX80

Het 3-inch display van de DSC-HX80 heeft een resolutie van 921.000 pixels en kan tot 180 graden gekanteld worden om perfecte selfies te maken. Video's kan je in Full HD in XAVC S formaat met 50 Mbps opnemen. Tot slot ondersteunt de DSC-H80 WiFi en NFC voor draadloos contact met je smartphone of tablet.

De Sony DSC-HX80 verschijnt aankomende april in de Verenigde Staten voor een prijs van 350 dollar. Het is nog niet bekend of de camera ook op de Nederlandse markt beschikbaar komt.

Sony