Interessant:

Barack Obama wil 19 miljard dollar voor digitale defensie

nieuws 10 februari 2016 om 14:14

President Barack Obama heeft het Amerikaanse congres verzocht om 19 miljard dollar voor digitale defensie. Het geld moet onder andere geinvesteerd worden in het updaten van computers en andere digitale systemen.

De miljarden dollars zijn bedoeld voor de verbetering en bescherming van de digitale infrastructuur van de Amerikaanse overheid en van het Amerikaanse bedrijfsleven, die steeds vaker te maken krijgen met digitale aanvallen en hacks. Met het geld moeten nieuwe federale organisaties tegen cybercriminaliteit worden opgericht.

Het plan van Obama, bekend als het Cybersecurity National Action Plan moet de, veelal gedateerde, systemen van de Amerikaanse overheid en bedrijfsleven, bestand maken voor de huidige digitale tijd. Tevens moet er een nieuwe basis worden gelegd voor toekomstige generatie digitale veiligheidsexperts. Een nieuwe Commission on Enhancing National Cybersecurity moet de overheid voor toekomstige digitale gevaren waarschuwen.

De bedoeling is onder meer dat er een National Center for Cybersecurity Resilience komt. Dit wordt geen fysieke organisatie, maar een testomgeving waarin commerciele en overheidsbedrijven hun systemen kunnen testen op digitale kwetsbaarheid. Tevens is er een plan om met een certificatiesysteem te komen, waarbij consumenten en bedrijven snel kunnen zien of een bepaald product aan een bepaald beveilingsniveau voldoet.

Barack Obama stond bekend als een fervent BlackBerry-gebruiker: toen hij president werd, wilde hij zijn BlackBerry houden, terwijl hij de smartphone om veiligheidsredenen eigenlijk moest inleveren. Uiteindelijk mocht hij zijn geliefde BlackBerry houden, maar pas nadat het toestel extra beveiligd was.

DigitalTrends