Interessant:

EU: Netflix ook in het buitenland

nieuws 11 december 2015 om 13:49

De Europese Unie wil dat abonnees op muziekstreamingdiensten en digitale televisieabonnementen vanaf 2017 ook in het buitenland toegang hebben tot hun diensten.

De Europese Commissie wil de digitale markt in Europa minder gefragmenteerd maken en het voorstel sluit aan bij deze plannen. Nu is het meestal zo dat legale, digitale diensten niet in het buitenland toegankelijk zijn. Een Netflix-abonnee uit Nederland kan in Frankrijk bijvoorbeeld alleen maar films kijken die in Frankrijk worden aangeboden. In een land waar Netflix niet actief is, zoals Polen, is het helemaal niet mogelijk om films te bekijken.

Netflix
Netflix

Met een nieuw recht voor consumenten, onder de titel 'grensoverschrijdende portabiliteit van online-inhoudsdiensten' wil de Europese Commissie vanaf 2017 een einde maken aan de praktijk dat een digitaal abonnement niet overal toegankelijk is, terwijl je er wel voor betaalt. De lidstaten en het Europese Parlement moeten het voorstel nog wel goedkeuren. Vanaf 2017 wil de EU ook de Europese roamingkosten afschaffen.

Het Laatste Nieuws