Interessant:

iOS 9.2 voor iPhone en iPad uitgerold

nieuws 9 december 2015 om 09:50

Apple heeft de definitieve versie van iOS 9.2 voor consumenten uitgerold. Deze update biedt onder meer verschillende verbeteringen voor Apple Music en een verbeterde stabiliteit van de Safari-browser.

iOS 9.2 is nu beschikbaar via de Software Update-sectie in de iOS Settings (Instellingen)-app. Deze update van iOS 9 biedt als belangrijkste elementen verschillende vernieuwingen voor Apple Music. Met iOS 9.2 kan je in Apple Music nu een nieuwe afspeellijst aanmaken als je een nieuw nummer toevoegt. Verder wordt je meest recent afgespeelde afspeelijst nu bovenaan getoond bij het toevoegen van nieuwe nummers. Daarnaast is het mogelijk om albums of afspeellijsten te downloaden van je iCloud Music Bibliotheek middels de iCloud-downloadtoets. Met de nieuwe 'download-indicator' naast elk muzieknummer in My Music en Afspeellijsten kan je tot slot zien welke nummers je hebt gedownload. 

Apple iPhone 6S met iOS 9
Apple iPhone 6S met iOS 9

Verder biedt iOS 9.2 andere kleine softwareverbeteringen, zoals een verbeterde stabiliteit van Safari en Podcasts. Enkele kleine problemen die wel eens voorkwamen, zoals dat bij de Kalender niet zeven dagen per week werden getoond en dat een attachment in een mail tekst kon overlappen, zijn ook verholpen. Daarnaast heeft Apple iPhone-support voor het importeren van foto's en video's via een USB Camera Adapter toegevoegd. Tevens is de reactiesnelheid van het toetsenbord bij het gebruik van Quick Reply verbeterd. Tot slot is de Siri voice-assistent nu ook beschikbaar in het Arabisch (in Saudi-Arabie en de Verenigde Arabische Emiraten).

Apple Insider