Interessant:

Illegale taxidienst uberPOP stopt in Nederland

nieuws 20 november 2015 om 09:38

De illegale taxidienst uberPOP stopt vanaf vandaag in Nederland. Uber zegt dat doorgaan met de dienst "een belemmering vormt voor een constructieve dialoog over modernisering van bestaande wet- en regelgeving".

uberPOP werd vorig jaar in Nederland geintroduceerd. De dienst was controversieel omdat Uber particulieren als chauffeur inzette, voor de helft van de prijs van een taxi. Tevens was de dienst illegaal, omdat het in strijd was met de wet. Taxi-app Uber zei toen met de dienst "de vervoersmarkt te willen openbreken". Met uberPOP liet Uber niet-professionele chauffeurs in hun eigen auto klanten rondrijden. Klanten moesten ook via de app betalen, met een creditcard.

Uber trekt nu in Nederland de stekker uit uberPOP, naar eigen zeggen met de hoop "weer een constructieve dialoog met de politiek op gang te brengen". Ingewijden zeggen echter dat de torenhoge boetes voor UberPOP-chauffeurs de belangrijkste reden zijn om met de dienst te stoppen.

Uber zegt in de toekomst te hopen "om samen verdere stappen te kunnen zetten richting de gezamenlijke ambitie van een markt die zoveel mogelijk zelf de veiligheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid borgt." Vandaag om 12 uur wordt definitief de stekker uit uberPOP getrokken.

Uber