Interessant:

Misfit is populairste Pebble Smartwatch-app

nieuws 29 oktober 2015 om 10:21

Misfit, een fitnesstracker die onder meer telt hoeveel stappen je op een dag zet, is de meest gedownloade app voor de Pebble-smartwatch, in Nederland en in veel andere landen.

Dat blijkt uit de lijst van de twintig meest gedownloade Pebble-apps. Daarnaast blijken Nederlanders met een Pebble-smartwatch veel apps van Nederlandse makelij te downloaden. Onder meer NU.nl (plaats 15), Buienalarm (plaats 2) en Next Train (13) staan in de ranglijst van de top 20 meest gedownloade Pebble-apps in Nederland, die is samengesteld op basis van het totaal aantal downloads sinds de livegang van de Pebble App Store. Evernote, een bekend notitieprogramma, staat op plaats 14. In totaal zijn er in de Pebble App Store meer dan 7.500 apps beschikbaar.

Pebble Smartwatch
Pebble Smartwatch

"Het is bijzonder om te zien dat de Nederlandse top 20 voor zo'n groot deel bestaat uit echt Nederlandse apps als NU.nl en Buienalarm. Dit in tegenstelling tot de ranglijsten van andere landen, die grotendeels uit internationale apps bestaan, zoals Misfit, Music Boss en Evernote. Blijkbaar zijn we in Nederland nogal gehecht aan ons eigen weer, lokale nieuws en de trein die we pakken", zegt Bart Hoontje van Now-Mobile, distribiteur van Pebble in de Benelux.

De Pebble Smartwatch-serie in Nederland bestaat uit de Pebble, de Pebble Steel, de Pebble Time en de Pebble Time Steel. Volgend jaar volgt de Pebble Time Round.

portablegear.nl