Interessant:

Speciale Gameband-wearable voor Minecraft

nieuws 8 oktober 2015 om 13:54

Gameband + Minecraft is de eerste wearable die speciaal is ontworpen voor het succesvolle spel Minecraft. Met de armband kan je je Minecraft-werelden overal mee naar toe nemen.

Minecraft-werelden, -data en -instellingen kan je overal mee naartoe nemen door simpelweg de Gameband in de USB-poort van elke computer (PC, Mac of Linux) te pluggen. Minecrafters zijn hierdoor niet meer gedwongen om te wachten tot ze weer thuis zijn om verder te spelen. Voortaan kan je overal met je eigen werelden verder spelen. De Gameband biedt ook een led-scherm dat je naar eigen wens kunt personaliseren, en je werelden worden in de cloud opgeslagen als back-up.

Het led-scherm van de Gameband is daarnaast eenvoudig te veranderen in een horloge of agenda met de PixelFurnance-app. Ook kan je er animaties of foto's op afbeelden en deze met andere spelers uitwisselen via de PixelFurnance-website. De armband is vervaardigd van duurzaam, zwart thermoplastic polyurethaan. Hij hangt stevig aan je pols met de stalen gesp en is tevens spatwaterbestendig. De USB 3.0 MLC-geheugenclip zorgt ervoor dat de Gameband snel genoeg is om Minecraft direct vanaf de wearable te spelen. De Gameband-software wordt geback-upt naar de beveiligde servers van Gameband (het eerste jaar gratis), waarmee je eenvoudig je spel kan opslaan en weer terugvinden in het geval van diefstal of verlies.

Gameband + Minecraft
Gameband + Minecraft

"Het idee van Gameband ontstond door de spelers zelf. Naar aanleiding van eerdere conceptproducten die we uitprobeerden, vroegen zij ons om een oplossing om hun spel overal mee naartoe te nemen", zegt Feargal Mac Conuladh, CEO van Now Computing, de ontwikkelaar van de armband. "Mensen zijn vaak onderweg en Minecraft-spelers investeren veel tijd in hun spel. Met Gameband + Minecraft loggen zij eenvoudig in en hebben zij overal toegang tot hun eigen spel."

Gameband + Minecraft is nu onder andere verkrijgbaar bij Bart Smit, voor een adviesprijs van 99 euro.

Gameband