Interessant:

Google nu officeel onderdeel van Alphabet

nieuws 5 oktober 2015 om 12:10

Google heeft haar eerder aangekondigde interne bedrijfshervorming inmiddels afgerond: alle Google-onderdelen, inclusief Google, vallen nu onder de nieuwe Alphabet-paraplu.

Alphabet, dat eerder dit jaar werd aangekondigd, is het nieuwe moederbedrijf waaronder alle belangen van Google zullen vallen. Google noemt Alphabet "voornamelijk een verzameling van bedrijven. De grootste is, uiteraard, Google." De "G" in de "Alphabet"-verzameling staat dan ook voor "Google". Het is de bedoeling dat alle bedrijven in Alphabet vanaf 2016 ook hun eigen financiele resultaten zullen publiceren. 

Google valt nu onder Alphabet
Google valt nu onder Alphabet

Helaas voor Google heeft de Duitse autobouwer BMW de domeinnaam alphabet.com in handen (Alphabet is een serviceonderdeel van BMW) en wil deze voorlopig niet afstaan. Daarom gebruikt Google nu de domeinnaam abc.xyz voor Alphabet. Met de naam "Alphabet" staat Google nu voor grote concurrent Apple in het alfabet. (Apple introduceerde oorspronkelijk haar naam om voor Atari in het alfabet te staan).

Tot slot heeft Alphabet een nieuwe slogan gekregen, die het oorspronkelijke "Don't be evil"-mantra van Google vervangt. Deze slogan luidt "Do the right thing" en wijst Alphabet-medewerkers erop dat zij "de wet moeten volgen, zich eervol moeten gedragen en elkaar met respect moeten behandelen".

TrustedReviews