Interessant:

Cowon StudyPro is mediaspeler en tablet

nieuws 16 september 2015 om 12:25

Het Koreaanse Cowon heeft in Zuid-Korea de StudyPro uitgebracht, een 7-inch mediaspeler annex tablet met verschillende speciale toepassingen voor onderwijs en educatie.

De Cowon StudyPro heeft een 7-inch display met een Full HD-resolutie (1.080 x 1.920 pixels), waarvoor gebruik is gemaakt van de IPS-schermtechnologie. Hierdoor kan je rekenen op goede kijkhoeken. Deze mediaspeler is uitgevoerd in Metallic Silver, meet 122,7 x 190 x 12,9 millimeter en weegt 380 gram. Dit model maakt gebruik van een 1GHz ARM Cortex A8-processor. Cowon heeft de StudyPro daarnaast voorzien van een ingebouwde speaker en de JetEffect 5-audiotechnologieen. Onderdeel hiervan is BBE+ voor een heldere bass. Via HDMI is de StudyPro te koppelen aan een HD-scherm.

Cowon StudyPro
Cowon StudyPro

Zoals de naam al aanduidt komt de StudyPro met verschillende educatieve en praktische toepassingen voor het onderwijs. Zo krijg je de beschikking over een wetenschappelijke rekenmachine, een notitieblok, een eenvoudige document- en beeldviewer en een voicerecorder voor het opnemen van stemmemo's. Android als besturingssysteem ontbreekt echter. De Cowon StudyPro komt met 32GB of 64GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD. Dit apparaat komt in eerste instantie alleen in Korea op de markt, voor prijzen rond de 250 euro (32GB) en 300 euro (64GB).

Cowon