Interessant:

YotaPhone 3 wordt gemaakt door ZTE

nieuws 16 september 2015 om 11:04

Het Russische Yota Devices heeft een deal gesloten met de Chinese fabrikant ZTE voor de fabricage van de YotaPhone 3, die begin 2016 op de markt moet komen.

De voorgaande YotaPhone en YotaPhone 2 werden geproduceerd in de Hi-P fabriek in Singapore. Yota Devices maakte niet bekend hoeveel het ZTE betaalt voor de productie van de YotaPhone 3 en ook de exacte releasedatum is nog niet bekend. Voor de eerste batch zal ZTE waarschijnlijk 100.000 exemplaren van de YotaPhone 3 produceren. Yota Devices zegt de kosten van de nieuwe YotaPhone met 30 procent te kunnen drukken door de fabricage in de handen van het Chinese ZTE te geven.

YotaPhone 2
YotaPhone 2

"De partnership betreft de productie van de nieuwe YotaPhone-smartphones, en de ontwikkeling en integratie van mobiele services en software", meldt Yota Devices verder. "We hebben besloten de YotaPhone 3 te gebruiken om onze mobiele applicaties te presenteren en lanceren", aldus He Shiyou, CEO van ZTE Health Technology. Er wordt ook nog een speciale editie van de YotaPhone geproduceerd in Rusland. 

De YotaPhone 2 verscheen eind 2014 officieel in Nederland voor een adviesprijs van 699 euro. Bijzonder aan het toestel is dat het naast het 5-inch AMOLED-display aan de voorzijde beschikt over een 4,7-inch eInk-display aan de achterzijde.

Oana


Gerelateerde producten