Interessant:

Runtastic: traditioneel horloge met fitnesstracker

nieuws 8 september 2015 om 14:42

Runtastic, vooral bekend van de fitness-app, introduceert de Runtastic Moment, een traditioneel analoog horloge met een ingebouwde fitnesstracker.

Runtastic maakte tevens bekend te zijn overgenomen door Adidas voor een prijs van 220 miljoen euro. De Runtastic Moment is geen smartwatch, maar een traditioneel analoog horloge met een ingebouwde fitnesstracker. Het horloge meet aantal stappen & afgelegde afstand, actieve minuten, verbrande calorieen, slaapcyclus en je doelen. Je kan je dagelijkse vooruitgang direct op het horlogeprofiel bijhouden en het is mogelijk om een trilalarm in te stellen als je enige tijd niet actief bent geweest. Het horloge is waterbestendig tot 90 meter en maakt gebruik van een standaard horlogebatterij (en is dus niet oplaadbaar). De Runtastic Moment is draadloos te synchroniseren met de vorige jaar geintroduceerde Runtastic Me-app, waarmee je al je data kan inzien.

De Runtastic Moment komt in vier edities. De Moment Fun biedt een aluminium behuizing, krasbestendig glas en een comfortabele siliconen armband. De Moment Basic is gelijk aan de Moment Fun, maar heeft een iets groter display. De Moment Elite ziet er verfijnder uit, met een behuizing van roestvrij staal, krasbestendig glas en een zwart leren armband. De Moment Classic, die komt in het zilver, zwart of roze goud, heeft heldere lijnen en een eenvoudige stijl, met eveneens krasbestendig glas en een leren armband.

Runtastic Moment
Runtastic Moment

"De afgelopen jaren heeft de meerderheid van partcipanten in het gezondheids- en fitness-segment, inclusief Runtastic, geprobeerd aan de vraag van gebruikers te voldoen met verschillende tracking-apparaten", vertelt Florian Gschwandtner, CEO van Runtastic. "Maar toen we keken naar de producten die momenteel beschikbaar zijn, voelden we dat er een groot gat zat tussen mode en functionaliteiten. Daarom hebben we Runtastic Moment ontwikkeld, een allesomvattend apparaat dat eenvoudig in gebruik is en er fraai uitziet."

Runtastic