Interessant:

Garmin met twee nieuwe dashboardcamera's

nieuws 2 september 2015 om 15:01

Garmin heeft twee nieuwe dashboardcamera's geïntroduceerd, de Dash Cam 30 en de Dash Cam 35. Beide camera's zijn voorzien van een 'Incident Detection' (G-sensor), die automatisch het beeldmateriaal opslaat in geval van een incident.

"De populariteit van Dash Cam's neemt toe en met het gebruik ervan heeft u onderweg altijd uw ooggetuige bij u", zegt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland. "Onze Dash Cams bieden niet alleen betrouwbare beelden, maar voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de gebruikers. Met de toevoeging van de waarschuwingsfuncties voor de bestuurder zorgt de Garmin Dash Cam ervoor dat we nu nog meer bijdragen aan een veiliger rijgedrag."

De Dash Cam 35 is uitgerust met waarschuwingsfuncties voor de bestuurder. De Forward Collision Warning zorgt ervoor dat je wordt gewaarschuwd bij het te dicht naderen van een voorligger. Daarnaast licht de Dash Cam 35 je in over de aanwezigheid van roodlichtcamera’s en flitspalen.

 

Garmin Dash Cam 35 - Productfoto
Garmin Dash Cam 35 - Productfoto

De Dash Cam 35 is, in tegenstelling tot de Dash Cam 30, voorzien van GPS. De GPS-functionaliteit van de Dash Cam 35 zorgt ervoor dat de camera de beelden voorziet van datum, tijd, locatie en snelheid, zodat je precies weet waar en wanneer het incident zich heeft voorgedaan. Op de Dash Cam 30 kan de datum en tijd handmatig worden geactiveerd.

Beide modellen hebben een goede cameradekking en bieden scherpe beelden in 1080p, 720p of WGA met scherpe details in zowel fel licht als schemering. Dankzij de foto-functie is het mogelijk om foto’s te nemen van voertuigen en materiële schade in het geval van een ongeluk. De Dash Cam 30 is uitgerust met een compact 1,4-inch LCD-scherm. De Dash Cam 35 heeft een groter 3,0-inch LCD-scherm. De beelden worden opgeslagen op een microSD-kaart (maximaal 64 GB).

De Garmin Dash Cam 30 en 35 zijn verkrijgbaar van eind oktober 2015. De Dash Cam 30 heeft een adviesverkoopprijs van €169,-. De Dash Cam 35 (met GPS en waarschuwingsfuncties) is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van €199,-.

portablegear.nl