Interessant:

Verkoop Apple Watch blijft tegenvallen

nieuws 7 augustus 2015 om 12:37

De verkoop van de Apple Watch valt tegen. Uit informatie van een toeleverancier van Apple Watch-onderdelen blijkt dat de verkoop niet voldoet aan de verwachting van analisten.

De Wall Street Journal meldt dat de Taiwanese firma Advanced Semiconductor Engineering (ASE), een toeleverancier van Apple Watch-onderdelen, "teleurgesteld" in is het aantal verkochte Apple Watch-modellen, waarvan door Apple tijdens een besloten bijeenkomst voor investeerders melding zou zijn gemaakt. Het bedrijf zegt dat de verwachtingen al laag waren, maar dat zelfs dit lage verkoopcijfer teleurstellend is, omdat ASE hiermee niet eens break-even kan draaien. Het zou dan gaan om minder dan twee miljoen modellen per maand in het afgelopen kwartaal. 

Om concurrerende bedrijven geen "operationeel inzicht" te geven, verzwijgt Apple tot op heden de officiele verkoopcijfers van de Apple Watch. Naar het publiek en de pers wordt echter gecommuniceerd dat de Apple Watch "aan interne verwachtingen voldoet". Eerder meldden verschillende marktonderzoeksbureaus ook dat de verkoop in de Verenigde Staten is ingestort.

Apple Watch Sport
Apple Watch Sport

De Apple Watch komt in drie verschillende uitvoeringen: als de Apple Watch Sport, de Apple Watch en de Apple Watch Edition. Het 'goedkoopste' Watch-model is de Watch Sport en deze kost in Nederland 419 euro (38mm-model) of 469 euro (42mm-model). De reguliere Apple Watch heeft in Nederland een prijs van 669 euro (38mm) of 719 euro (42mm) en voor de gouden Watch Edition moet je maar liefst 11.200 euro (38mm) of 13.200 euro (42mm) neertellen. Daarnaast is de Watch Edition ook beschikbaar in een uitvoering met luxere polsbanden voor enorme prijzen van 16.400 euro en 18.400 euro (je hebt dan wel een gouden horloge met gouden armband).

Apple Insider