Interessant:

Huiduitslag door Apple Watch

nieuws 11 juli 2015 om 10:47

Verschillende Apple Watch-gebruikers klagen over een geirriteerde huid en zelfs over kleine brandwondjes bij het intensief dragen van Apple's smartwatch.

Een gebruiker deed haar klacht op Twitter, en toonde daarbij ook foto's van de kleine brandblaartjes die haar Apple Watch Sport had veroorzaakt. Zij voelde het branden onder haar pols, een uur nadat zij met een workout was begonnen. Ze dacht dat her horloge te strak zat, en deed de polsband wat losser. Na de training bleek haar Apple Watch echter heel warm en zaten er kleine brandblaartjes op haar pols.

Andere Apple Watch-gebruikers hebben dezelfde problemen ondervonden, en toonden foto's met gelijksoortige brandwonden op Twitter en Instagram. Het is niet duidelijk of de wonden ontstaan doordat de Apple Watch op hun polsen brandt, of doordat ze simpelweg huiduitslag krijgen door de wrijving van het apparaat en de polsband. Huiduitslag door wearables, voornamelijk met siliconen banden, komt vaker voor. Fitbit-gebruikers hebben al jaren dezelfde klachten.

Apple Watch Sport
Apple Watch Sport

Apple heeft nog geen reactie gegeven op de klachten over huiduitslag en brandwonden door de Apple Watch. Eerder bleek de hartslagsensor van de Apple Watch niet goed te functioneren op getatoeeerde polsen.

DigitalTrends