Interessant:

Apple Music betaalt artiesten 0,2 cent per afgespeelde track

nieuws 26 juni 2015 om 11:17

Apple gaat tijdens de eerste drie maanden gratis periode van Apple Music, dat binnenkort van start gaat, labels 0,2 dollarcent per afgespeelde track betalen.

Elke song die een gebruiker tijdens de eerste drie maanden gratis proefperiode van Apple Music streamt, levert het label 0,2 cent dollarcent. Dit zou vergelijkbaar zijn met de vergoedingen die concurrent Spotify tijdens haar eerste gratis proefperiodes aanbiedt. Men schat dat Spotify momenteel tussen de 0,5 en 0,84 dollarcent uitkeert aan de artiesten per afgespeelde track, op zowel haar gratis als betaalde aanbod. Op Spotify moet een nummer wel op zijn minst 30 seconden gestreamd zijn om als afgespeeld nummer (en dus voor royalties) in aanmerking te komen.

Apple Music
Apple Music

Apple wilde aanvankelijk artiesten helemaal niets uitbetalen tijdens de eerste drie maanden gratis periode van Apple Music, maar zwichtte voor hevige kritiek van de in Amerika immens populaire zangeres Taylor Swift. Apple Music, dat vanaf 30 juni in 100 landen beschikbaar komt, is een muziekstreaming-service inclusief een wereldwijd live radiostation van Apple, dat 24 uur per dag uitzendt.

TrustedReviews