Interessant:

Apple buigt voor kritiek Taylor Swift

nieuws 22 juni 2015 om 09:44

Apple buigt voor de kritiek van de Amerikaanse popartiest Taylor Swift. Dankzij haar worden artiesten en labels tijdens de eerste drie maanden van Apple Music, wanneer de dienst gratis beschikbaar is, nu wel uitbetaald.

Apple Music, Apple's nieuwe muziekstreamingdienst die later deze maand tegelijkertijd met iOS 8.4 wordt uitgerold, wordt de eerste drie maanden in een gratis proefperiode aangeboden. Frappant is echter dat Apple artiesten en labels tijdens deze periode ook niet zou uitbetalen. De in Amerika zeer populaire Taylor Swift is het niet eens met dit beleid en dreigt haar laatste album 1989 niet op Apple Music aan te bieden als Apple dit beleid doorzet. Volgens haar heeft Apple immers genoeg geld liggen om de artiesten uit te betalen.

Apple is inmiddels gezwicht voor de kritiek van Taylor Swift en belooft artiesten en labels voor elk afgespeeld nummer een vergoeding te geven, ook tijdens de drie maanden gratis proefperiode van Apple Music. Het is niet duidelijk of de muziek van Swift nu wel op Apple Music verschijnt. Taylor Swift haalde eerder muziek van Spotify af, omdat naar haar mening de vergoeding veel te laag is. 

Apple buigt voor kritiek Taylor Swift
Apple buigt voor kritiek Taylor Swift

9to5mac