Interessant:

Sony Xperia M4 Aqua gepromoot als hygienische smartphone

nieuws 15 juni 2015 om 10:48

Sony promoot de waterbestendige Sony Xperia M4 Aqua als een 'hygienische smartphone', omdat het toestel afwasbaar is. Speciaal daartoe heeft Sony de Dirty Phones-promotiewebsite opgezet.

Op Dirtyphones.org meldt Sony dat op elke paar vierkante centimeter van de gemiddelde smartphone meer dan 25.000 microbes leven en dat op 92 procent van de telefoons schadelijke bacterien zitten. 82 procent van de handen zitten daarnaast ook vol bacterien, en 16 procent van zowel de telefoons als handen zijn besmet met de E-coli-bacterie, die meestal in fecalien voorkomt.

Volgens Sony is de beste manier om zoveel mogelijk bacterien op je smartphone te doden, door hem simpelweg onder de kraan te wassen. Hiertoe moet het toestel natuurlijk wel waterbestendig zijn. Sony herinnert je er dan ook graag aan dat het met de Sony Xperia M4 Aqua een waterbestendig - en dus afwasbaar - toestel in het assortiment voert. Naast deze telefoon biedt Sony ook nog een keur aan andere waterbestendige/afwasbare telefoons, waaronder de Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3+Xperia Z2, Xperia Z1, Xperia Z1 Compact en Xperia Z Ultra.

Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia M4 Aqua

De Sony Xperia M4 Aqua is verder voorzien van een 5-inch HD-display, Android 5.0 Lollipop, een 13-megapixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel camera aan de voorzijde en een 64-bit octa-core Qualcomm Snapdragon 615-processor met 4G/LTE-connectiviteit. De M4 Aqua komt in de kleuren zwart, wit en roze en is in Nederland verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 299,-.

PhoneArena