Interessant:

Sony boekt succes met systeemcamera's

nieuws 9 juni 2015 om 14:11

Sony heeft een recordgroei geboekt bij de verkoop van mirrorless-camera's of systeemcamera's, een snel groeiend onderdeel van het marktsegment met camera's met wisselbare lenzen (zogenaamde ILC's - interchangeable lens camera's).

Volgens marktonderzoeker The NPD Group is de algehele opbrengst van systeemcamera's in de afgelopen 12 maanden met 16,5 procent toegenomen, terwijl de verkoop van spiegelreflexcamera's met 15 procent is gedaald. In deze periode nam de verkoop bij Sony van systeemcamera's toe met 66 procent, waardoor Sony haar dominante nummer 1-positie op deze markt bleef behouden, voor het vierde opeenvolgende jaar.

Uit onderzoek van researchfirma InfoTrends blijkt dat systeemcamera's steeds meer aanspreken bij een jonger publiek. 61 procent van de de personen die voor het eerst een systeemcamera koopt, is onder de 35 jaar, twee jaar gelden was dat nog 54 procent. Zij schaffen de systeemcamera's vooral aan voor reis- en familiefoto's. De Consumer Electronics Association (CEA) erkende recentelijk "Mirrorless" als de officiele term voor camera's met verwisselbare lenzen zonder spiegelmechanisme.

Sony Alpha 7 II
Sony Alpha 7 II

"Onze business blijft bloeien dankzij sterke innovatie en de unieke proposities die wij leveren met producten als de a7-series en de a6000. Hun indrukwekkende fotocapaciteiten maken het voor enthousiaste fotografen, zowel voor hobbyisten als professionals, mogelijk om beelden vast te leggen op een manier die zij voorheen niet voor mogelijk hebben geacht", aldus Neal Manowitz, CEO van de foto-afdeling van Sony Electronics.

PR Newswire