Interessant:

Selfie van terrorist verraadt ISIS-schuilplaats

nieuws 5 juni 2015 om 09:39

Een jihad-terrorist heeft met een online geplaatste selfie een schuilplaats van de terroristische organisatie ISIS in SyriŽ verraden. De Amerikanen kwamen erachter en wisten de schuilplaats binnen 24 uur te bombarderen.

De inlichtingendienst van de Amerikanen traceerde de selfie online, en wist aan de hand daarvan de locatie van de terrorist en de schuilplaats te lokaliseren. De informatie werd snel doorgegeven en de Amerikaanse luchtmacht wist de schuilplaats daarop binnen 24 uur te bombarderen met zogenaamde drie 'Joint Direct Attack Munitions', dat zijn GPS-geleide wapens van het Amerikaanse leger.

Selfie van terrorist verraadt ISIS-schuilplaats
Selfie van terrorist verraadt ISIS-schuilplaats

Een generaal van de luchtmacht vertelde: "Onze informatiemensen waren door sociale media aan het spitten en daar vonden ze een selfie van een mafkees die commando voerde over de schuilplaats. Ook werd er in sommige media opgeschept over de commando- en controlcapaciteiten van dit schuilkwartier. Daarop vertelde zij ons: we hebben belangrijke interne informatie, genoeg om direct te bombarderen (...) Binnen 24 uur hadden we het hele gebouw uitgeschakeld".

Washington Times