Interessant:

Inlegzool met GPS voor Alzheimer-patienten

nieuws 28 mei 2015 om 13:08

De GPS Smartsole is een inlegzool met GPS, waarmee Alzheimer-patienten in de gaten gehouden kunnen worden. De importeur van de Smartsole kan de massale vraag van tehuizen voor dementerende ouderen naar de inlegzool amper aan.

Dat is te lezen in glossytijdschrift Linda. Met de GPS-inlegzool kunnen de demeterende ouderen worden gevolgd, getrackt en kan hun locatiegeschiedenis worden bekeken. Al deze informatie is te volgen via een webportal, smartphone, tablet of computer. Tevens is het mogelijk een gebied af te bakenen. Als de persoon met de inlogzool dit gebied verlaat, ontvangt de volger een sms-alarm op de smartphone. Een voordeel aan het systeem is, volgens deskundigen, dat de inlegzool verborgen is, waardoor Alzheimer-patienten hem niet snel zullen verwijderen. Normaal verwijderen de patienten snel alles wat nieuw is op hun lichaam, zoals duidelijk zichtbare enkelbanden of polsbandjes.

In 2008 werd in Spanje een GPS-systeem ontwikkeld om Alzheimer-patiŽnten in de gaten te houden, maar dat systeem maakte gebruik van een armband. In hetzelfde jaar†werd er ook een†GPS-enkelband†ontwikkeld om criminelen in de gaten te houden. Tevens verscheen er in februari 2008 een†navigatieysteem voor rollators.

Linda