Interessant:

Apple vernieuwt MacBook Pro 15-inch Retina met Force Touch

nieuws 20 mei 2015 om 10:12

Apple heeft een vernieuwde uitvoering van de 15-inch Apple MacBook Pro Retina geintroduceerd. Dit model beschikt over een een nieuw Force Touch-trackPad en is verkrijgbaar vanaf € 2.249,-.

De vernieuwde 15-inch MacBook Pro is voorzien van het Force Touch-trackpad dat een nieuwe mate van interactiviteit aan de Mac toevoegt. De ingebouwde druksensoren en de Taptic Engine (eerder toegepast op de Apple Watch) geven voelbare feedback. Daardoor kun je overal op het trackpad drukken en voel je altijd dezelfde klik. De hoeveelheid druk die nodig is om een klik te registreren, is naar eigen wens aan te passen. Het trackpad ondersteunt een hele reeks nieuwe bewegingen, waaronder de Force-klik.

De vernieuwde 15-inch MacBook Pro met Retina-display is daarnaast voorzien van flashopslag die met een doorvoersnelheid van maximaal 2 GBps tot tweeënhalf keer sneller is dan de vorige generatie. De batterij gaat nu een uur langer mee, waardoor je tot negen uur draadloos kunt internetten of iTunes-films kunt afspelen.

De nieuwe MacBooks draaien op Mac OS X Yosemite en worden, zoals elke Mac, standaard gratis geleverd met Foto's, iMovie, GarageBand en iWork. Met Foto's voor OS X blijft je groeiende foto- en videocollectie automatisch geordend en kun je door je materiaal navigeren. Met iMovie maak je moeiteloos films, en met GarageBand kun je nieuwe muziek maken of piano of gitaar leren spelen. Met de iWork-apps Pages, Numbers en Keynote kun je documenten, spreadsheets en presentaties maken, bewerken en uitwisselen. In Pages, Numbers en Keynote voor iCloud kun je een document maken op je iPhone of iPad, het op je Mac bewerken  en samenwerken met vrienden - ook als die op een pc werken.

Apple MacBook Pro 15-inch Retina (2015) met Force Touch
Apple MacBook Pro 15-inch Retina (2015) met Force Touch

"De nieuwe MacBook en de bijgewerkte 13-inch MacBook Pro met Retina-display zijn met open armen ontvangen. We vinden het dan ook fantastisch dat we nu de nieuwe 15-inch MacBook Pro met Retina-display kunnen introduceren, die is voorzien van een Force Touch-trackpad, snellere flashopslag en een batterij met een langere gebruiksduur", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple.

De vernieuwde 15-inch MacBook Pro met Retina-display is verkrijgbaar bij de Apple Online Store, de Apple Store en bepaalde erkende Apple resellers. Het model met een 2,2-GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,4GHz, 16GB geheugen, 256GB flashopslag en een Intel Iris Pro-grafische processor is verkrijgbaar vanaf € 2.249,- en het model met een 2,5-GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,7GHz, 16GB geheugen, 512GB flashopslag en een AMD Radeon R9 M370X-grafische processor vanaf € 2.799.-. Beschikbare maatwerkopties zijn onder andere een snellere quad-core Intel Core i7-processor tot 2,8GHz met Turbo Boost-snelheden tot 4,0GHz en flashopslag tot 1TB.

portablegear.nl