Interessant:

Tiener heeft brandwonden door ontploffende iPhone

nieuws 18 mei 2015 om 11:24

Een 16-jarige tiener in Canada heeft derdegraads brandwonden opgelopen toen tijdens zijn slaap zijn iPhone spontaan ontbrandde. De kortsluiting zou te wijten zijn aan een niet-officiele oplader.

De tiener plugde zijn iPhone 's nachts in de oplader naast zijn bed, maar werd enkele uren later wakker toen zijn bed in brand stond. Hij schreeuwde het uit en zijn vader kwam al snel kijken wat er aan de hand was. Hij wist het vuur tijdig te blussen met water en een brandblusser voordat het hele huis in brand stond. De tiener liep echter derdegraads brandwonden op aan zijn rechterhand en zijn rechterbeen. Ook van de iPhone bleef niets meer over.

De familie denkt dat een niet-officiele oplader, die zij hadden gekocht op een tankstation, de oorzaak is van de kortsluiting. Er komen vaker problemen voor met niet-officiele iPhone-opladers. Twee jaren geleden lanceerde Apple daarom een trade-in programma waarin niet-officiele opladers konden worden ingeruild voor officiele iPhone-opladers. Aanleiding was toen een Chinese vrouw die overleed na een elektrische shock die zij kreeg toen ze op haar iPhone 5, die bevestigd was aan een niet-officiele oplader, een telefoontje wilde plegen.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Global News