Interessant:

Nokia toestellen slecht beveiligd tegen hackers

nieuws 12 februari 2004 om 22:15

Nokia toestellen blijken een gemakkelijk doelwit voor hackers en andere kwaadwillende personen. De Nokia 6310 en Nokia 8910 zijn namelijk eenvoudig toegankelijk voor eenieder via Bluetooth. Zo kan de gehele telefoonlijst ongewild worden gekaapt.

De Nokia 6310 en 8910 zijn beiden uitgerust met Bluetooth, een techniek waarmee draadloos data overgezet kan worden. Criminelen maken misbruik van Bluetooth, middels het zogenaamde bluesnarfing worden complete telefoonboeken uit de toestellen ontvreemd.

Ook andere persoonlijke informatie is middels bluesnarfing voor iedereen te bekijken, bijvoorbeeld de ingebouwde agenda en kalender. Nokia heeft nu toegegeven dat enkele van hun toestellen gevoelig zijn voor bluesnarfing, de Nokia 6310, de 6310i, 8910 en de 8910i. Het is ook bekend dat enkele Sony Ericsson toestellen kwetsbaar zijn, Sony laat later deze week weten om welke toestellen het gaat.

Nokia heeft nog geen structurele oplossing voor het probleem. Nokia adviseert zijn klanten om de visible mode van hun Bluetooth uit te zetten.

ZDNet (NL)