Interessant:

Siemens revolutioneert GSM met nieuwe Pen Phone

nieuws 11 februari 2004 om 23:48

Siemens presenteert een revolutionaire nieuwe mobiele telefoon. In de aanloop naar de CeBIT technologiebeurs volgende maand, komt Siemens met een nieuw concept voor mobiel bellen. De Pen Phone zet de mobiele wereld op zijn kop.

Siemens presenteerde verder een opvolger voor de ME45. De ME45 opvolger heeft nog geen naam, wel is bekend dat het een stevige camerafoon wordt voor de sportieve beller.

Maar het echte nieuws is de Pen Phone van Siemens. De huidige mobiele telefoons hebben hun grenzen qua afmetingen bereikt. Door de verplichte aanwezigheid van een toetsenbord en een scherm kunnen ze niet veel kleiner worden. Siemens zag dit niet als een belemmering en verwijderde het toetsenbord op de Pen Phone en verkleinde het scherm danig.

De Pen Phone heeft slechts een klein joystick knopje en een klein scherm. De mobiele telefoon heeft het formaat van een flinke balpen. Omdat het toetsenbord ontbreekt moest Siemens met een oplossing komen voor het invoeren van telefoonnummers. Om een telefoonnummer te kiezen hoeft de beller het nummer enkel op een glad oppervlak te schrijven, de Pen Phone herkent het handschrift dan. Het versturen van een SMS gaat op dezelfde wijze.

Het is nog niet bekend of en wanneer Siemens de Pen Phone in productie gaat nemen.

infoSync World