Interessant:

Microsoft Surface 3 geintroduceerd

nieuws 1 april 2015 om 10:12

Microsoft heeft een compactere en goedkopere uitvoering van de Surface Pro 3-tablet geintroduceerd: de Surface 3. Dit model heeft een 10,8-inch display en beschikt over de nieuwste Intel Atom x7-processor.

De Microsoft Surface 3 is met een display van 10,8-inch aanzienlijk kleiner dan de Microsoft Surface Pro 3, die een 12-inch display heeft. De 3:2 aspectratio is echter wel hetzelfde gebleven. Nieuw is verder een quad-core Intel Atom x7-processor en de ondersteuning van een microUSB-oplader, zodat je ook de oplader van je mobieltje kan gebruiken. De snelste oplaadmogelijkheid blijft echter de meegeleverde 13W oplader. Microsoft belooft een batterijduur van 10 uur.

De Surface 3 draait op Windows 8.1 (een update naar Windows 10 volgt) en komt met een gratis 1-jarig abonnement op Office 365 Personal en inclusief volledige versies van Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote en 1TB online opslaggeheugen via OneDrive. Daarnaast krijg je de beschikking over een microSD-kaartslot, een full-size USB 3.0-aansluiting en een MiniDisplay Port. De tablet, die 8,7 millimeter dik en 622 gram zwaar is, biedt zowel aan de voorzijde (3,5-megapixel) als achterzijde (8-megapixel) een camera met een 1080p Full HD-videorecorder. De frontcamera ondersteunt nu ook autofocus. 

De Microsoft Surface 3 is beschikbaar in een WiFi-only en in een WiFi + 4G/LTE uitvoering en in varianten met 64GB geheugen/2GB RAM en 128GB geheugen/4GB RAM. Microsoft biedt verder veel optionele accessoires aan, waarmee de tablet kan worden getransformeerd in een laptop. Hieronder zijn de Surface 3 Type Cover (beschermhoes met toetsenbord), het Surface 3 Docking Station (waarmee je een HD monitor, printer, muis en toetsenbord kan aansluiten) en de Surface Pen (voor het snel maken van notities en tekeningen). Het goedkoopste model (WiFi-only, 64GB geheugen/2GB RAM) is vanaf 7 mei te koop voor 609 euro. Meer prijzen moeten nog volgen.

Microsoft Surface 3
Microsoft Surface 3

Microsoft Surface Blog