Interessant:

Daalder: betalen met elke smartphone

nieuws 22 maart 2015 om 13:32

De Nederlandse start-up Daalder heeft samen met voormalig topman van de Deutsche Bank, Thomas de With, de Daalder-app gelanceerd: een e-wallet die losstaat van een specifieke bank, telecomprovider of grote betalingsdienst.

Daalder is de eerste onafhankelijke betaalapplicatie van Nederland, waarmee mobiel betalen aan de kassa nu met iedere smartphone mogelijk. Daalder wil met de app - die nu al te gebruiken is in diverse winkels -, de strijd aangaan met de grootbanken, Apple en Google. Met de Daalder-app kunnen consumenten - ongeacht bank of type smartphone- gemakkelijk betalen in winkels. Je zet eerst geld op je e-wallet, voorlopig alleen via iDeal, en kan daarna betalen met je smartphone. In de toekomst wordt Daalder ook gekoppeld aan bankrekeningen.

Daarnaast kan via de app kosteloos geld naar familie of vrienden verstuurd worden. Doordat Daalder de tussenkomst van banken, creditcardmaatschappijen en telecomproviders overbodig maakt en volledig webbased is, ontlopen winkeliers bovendien onnodige kosten en hebben ze geen kostbare hardware - zoals speciale pinkastjes - nodig.

De Daalder-app is gelanceerd na een proefperiode waarin honderden consumenten de app hebben kunnen testen bij een selectie winkels en horeca-gelegenheden. Inmiddels is de gratis app ook officieel te gebruiken bij de bij de pilot aangesloten winkels. De Daalder-app is gratis en draait op zowel Android als iOS.

Daalder wil het betaalsysteem nu eerst verder in Amsterdam en daarna nationaal uitrollen. Uiteindelijk wil Daalder de grootste onafhankelijke partij in Nederland op het gebied van mobiel betalen worden en blijven. CEO van Daalder, Renz Millenaar: "Het is belangrijk dat er onafhankelijke partijen zijn; het geeft mensen nu en in de toekomst, als mobiel betalen een nog grotere vlucht neemt, een keuze. Want banken zullen hun product gaan koppelen aan hun rekeninghouders en telefoonleveranciers aan hun telefoon. Bij ons kan iedereen-ongeacht bankrekening of type smartphone- terecht."

portablegear.nl