Interessant:

Gucci en will.i.am met smartband

nieuws 20 maart 2015 om 11:03

Modemerk Gucci heeft samen met rapper/producer will.i.am een smartband/fitnesstracker aangekondigd. Het is een standalone apparaat, dat ook werkt zonder smartphone-verbinding.

Op de smartband/fitnesstracker van Gucci en will.i.am kan je gesprekken beginnen en ontvangen en sms'jes en e-mails versturen. Tevens is het mogelijk om muziek, kaarten en kalenders op te slaan en om fitnessdata bij te houden. De smartband ondersteunt 3G (waardoor een smartphone-verbinding niet nodig is) en biedt support voor stembesturing (waarmee een "intelligente persoonlijke assistent" kan worden geactiveerd). Daarnaast is de band voorzien van een frontcamera om mee te videobellen. Voor de tracking van sport- en gezondheidsdata vind je op Gucci's smartband een hartslagmonitor, een temperatuursensor en GPS. De smartband zou vier jaar in ontwikkeling zijn geweest.

"Draagbare technologie en smart devices representeren een nieuw gebied voor de mode-industrie. Het is erg gepast dat Gucci op dit gebied leidend is, in samenwerking met will.i.am, omdat innovatie altijd een belangrijk deel van ons DNA is geweest", aldus Marco Bizzarri, CEO van Gucci.

Er is nog niets bekend over de prijs en beschikbaarheid van de Gucci/will.i.am smartband. Rapper/producer will.i.am onthulde vorig jaar reeds de PULS-smartwatch.

Gucci / will.i.am smartband
Gucci / will.i.am smartband

Vogue