Interessant:

will.i.am onthult PULS-smartwatch

nieuws 17 oktober 2014 om 09:42

Rapper/muziekproducter will.i.am heeft in San Francisco de PULS-smartwatch onthuld. De PULS is een smartwatch waarin je een simkaart kan plaatsen, zodat hij als een standalone apparaat is te gebruiken.

De PULS-smartwatch (ook wel i.amPULS) is een smartwatch met een gebogen display, 1GB RAM, 16GB geheugen en Bluetooth-ondersteuning. De PULS onderscheidt zich van veel andere smartwatches, omdat hij als standalone apparaat is te gebruiken. In de PULS kan je namelijk een simkaart plaatsen en vervolgens kan je bellen, mailen, sms'en, streamen en muziek luisteren, zonder dat een smartphone benodigd is. "De PULS is geen horloge", aldus†will.i.am. "Horloges hebben geen SIM-kaart. Dit is een nieuw type communicatie".

De PULS houdt verder het aantal stappen en verbrande calorieen bij en geeft toegang tot sociale netwerksites, zoals Facebook. Het is ook de eerste wearable die je "emoties kan detecteren" (wat dat ook precies mag inhouden) met behulp van een sensor die de emoties in je stem herkent. Daarnaast beschikt de PULS over een Siri-achtige stemherkenningsfunctie met de naam AneedA.

"PULS representeert mijn passie voor en missie om design en geavanceerde technologie te combineren - om een nieuwe soort wearables te creeren die de huidige generatie overtreft", aldus will.i.a.m.

De PULS komt in eerste instantie exclusief op de markt in de Verenigde Staten en Groot-BrittaniŽ voor een nog onbekende prijs. Het is nog niet bekend of de smartwatch naar Nederland komt.

will.i.am PULS-smartwatch (i.amPULS)
will.i.am PULS-smartwatch (i.amPULS)

BusinessInsider