Interessant:

Samsung Galaxy S6 voorzien van Intel Security anti-malware

nieuws 3 maart 2015 om 16:06

De onlangs aangekondigde Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn de eerste mobiele toestellen waarop VirusScan Mobile-technologie (anti-malware software) van Intel Security vooraf is ge´nstalleerd.

"We leven in een tijd met een ongekende mate van mobiele connectiviteit," zegt Wim van Campen, VP Noord en Oost Europa, Intel Security. "We doen intussen zo'n beetje alles op onze mobiele apparaten, van bankieren en winkelen tot onze belastingaangifte. En daarmee stellen we onze gevoelige gegevens en onze privacy aan grote risicoĺs bloot. Intel Security biedt alle bezitters van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge een veilige online-ervaring."

Volgens een nieuw rapport van McAfee Labs was er in het vierde kwartaal van 2014 een toename van 14 procent in mobiele malware met virussen, en van kwaadaardige apps en URLs. In het rapport wordt verder geconstateerd dat het besmettingstempo van mobiele malware aanzienlijk is toegenomen: ten minste 8 procent van alle systemen heeft sinds het vierde kwartaal van 2013 te maken gehad met besmetting.á

De beveiligingsoplossingen van Intel Security worden over de hele wereld al meegeleverd door de meeste pc-fabrikanten. Nu zijn ook gebruikers van de nieuwe Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge direct bij aanschaf beschermd tegen malware.áMcAfee VirusScan Mobile is een antimalwaresysteem dat apps en bestanden op het toestel Ún op de SD-geheugenkaart scant, om besmetting door virussen, wormen, Trojaanse paarden en andere kwaadaardige code te voorkomen.

"Met de vooraf ge´nstalleerde beveiligingssoftware van Intel Security hebben bezitters van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge de nieuwste antimalwaretechnologie meteen op hun nieuwe toestel staan," zegt Henry Lee, VP of Security R&D bij Samsung Mobile Communications Division. "We werken nauw samen met partners om klanten een optimale beveiliging te kunnen bieden, zodat zij zich veilig kunnen voelen in de digitale wereld."

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

portablegear.nl