Interessant:

Google presenteert Android for Work

nieuws 27 februari 2015 om 09:58

Google heeft Android for Work gepresenteerd, een speciale enterprise-editie van het Android-besturingssysteem voor bedrijven en zakelijke gebruikers.

Android for Work bestaat uit vier pijlers, te weten Work Profiles, de Android for Work app, Google Play for Work en een pakket business apps. Met Work Profiles is het mogelijk om één Android-toestel zowel thuis als op het werk te gebruiken, omdat het mogelijk is een apart profiel aan te maken om werkdata te isoleren en te beveligen. Daarnaast kan de werkgever niet de data van je persoonlijke apps zien, alleen van de business-apps (die voorzien zijn van een speciale badge). Work Profiles komen alleen beschikbaar om Android-apparaten met Android 5.0 Lollipop.

De Android for Work app is beschikbaar voor smartphones en tablets die geen upgrade krijgen naar Android Lollipop. Met deze app kunnen gebruikers van oudere Android-versies veilig mails, agenda's, contacten en documenten beheren. Tevens biedt de app de mogelijkheid tot veilig internet en toegang tot werkgerelateerde apps, die helemaal gereguleerd kunnen worden via de IT-afdeling van een bedrijf.

Google Play for Work is een speciale versie van Google's app store waarmee bedrijven eenvoudig kunnen reguleren welke apps Android for Work-gebruikers kunnen downloaden. Deze toepassing vereenvoudigt het distributieproces van apps aan werknemers en zorgt ervoor dat de IT-afdeling elke gedownloade app kan goedkeuren.

Tot slot is er een pakket aan business apps. Google biedt apps voor e-mail, contacten en de kalender, welke allemaal Microsoft Exchange en Lotus Notes ondersteunen en de mogelijkheid bieden om documenten, spreadsheets en presentaties te bewerken - ook als deze gemaakt zijn met producten die niet van Google zijn, zoals Docs, Shees en Slides.

Google: Android for Work
Google: Android for Work

BusinessInsider