Interessant:

iPhone 6 en iPad Air zijn populaire cadeaus

nieuws 17 februari 2015 om 14:21

De iPhone 6 en iPad Air waren de populairste gadget-cadeaus in het laatste vakantiekwartaal van 2014. De iPhone 6 was in deze periode de meest cadeau gegeven smartphone en de iPad Air was de meest cadeau gegeven tablet.

De iPhone 6 nam 57 procent van alle cadeau gegeven smartphones in de Verenigde Staten voor haar rekening in het laatste vakantiekwartaal van 2014. De iPad Air nam 37 procent van alle cadeau gegeven tablets voor haar rekening. De iPhone 6 en de iPad waren daarmee de meest cadeau gegeven smartphone en tablet in deze periode in de Verenigde Staten.

Tijdens het vakantiekwartaal steeg Apple's iOS-besturingssysteem verder naar de toppositie van meest gebruikte mobiele besturingssystemen met een aandeel van 47,7 procent. Apple trekt niet alleen bestaande Apple-gebruikers aan, er zijn ook Android-gebruikers die overschakelen naar iOS (12 procent in het vierde kwartaal van 2014). Daarnaast spreekt de iPhone ook mensen aan die voor het eerst een smartphone kopen: 27,7 procent van de iPhone-verkopen in het vierde kwartaal van vorig jaar ging naar consumenten die voorheen alleen een featurephone hadden.

Apple maakte afgelopen januari bekend dat het in het eerste kwartaal van het boekjaar 2015 een record nettowinst van 18 miljard dollar had geboekt. Tevens werd er met 74,5 miljoen verkochte iPhones een nieuw verkooprecord gevestigd.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Celullar-news