Interessant:

Asus Fonepad hernoemd naar ZenPad

nieuws 16 februari 2015 om 12:36

Volgens de laatste geruchten gaat Asus binnenkort een herontworpen editie van de Asus Fonepad op de markt brengen onder de de nieuwe naam Asus ZenPad. Daarnaast komt de ZenPhone 2 ook naar Europa en de Verenigde Staten.

Asus presenteerde de ZenFone 2†begin dit jaar op de CES 2015 in Las Vegas. Dit toestel beschikt over een 5,5-inch Full HD IPS-display van Gorilla Glass 3 en is uitgerust met een 64-bit Intel Atom Z3560/Z3580-processor, Android 5.0 Lollipop en de Asus ZenUI-interface. De telefoon komt met 2GB of 4GB RAM en 16GB, 32GB of 64GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). De ZenFone 2 is aan de voorzijde voorzien van een 5-megapixel camera en aan de achterzijde van een 13-megapixel camera. Ook ondersteunt dit model de PixelMaster-camerafunctionaliteiten. Daarnaast kan je rekenen op support voor 4G/LTE, aGPS/GPS, WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, NFC en dual-sim.

De ZenFone 2 is al beschikbaar in Taiwan en Asus hoopt in haar thuisland met dit toestel marktleider te kunnen worden. Verder hoopt Asus met de ZenFone 2 "de markten in Europa en de Verenigde Staten te penetreren". Tevens wordt het toestel beschreven als "het wapen om de belangrijke markt in China te betreden". De ZenPad, die waarschijnlijk eerst alleen in AziŽ†op de markt komt, wordt mogelijk volgende maand op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona officieel gepresenteerd.

Asus ZenPad
Asus ZenPad

Naschrift:†de ZenPad C 7.0, ZenPad 8.0 en ZenPad 10 zijn uiteindelijk wel in Nederland verschenen.

Liliputing