Interessant:

Kyocera lanceert Torque in Europa

nieuws 11 februari 2015 om 13:06

De Japanse fabrikant Kyocera lanceert de robuuste Torque-smartphone en betreedt daarmee voor het eerst de Europese markt. Het toestel verschijnt aankomende lente als model voor de zakelijke markt in Frankrijk en Duitsland.

De Kyocera Torque komt in eerste instantie alleen voor de zakelijke markt in Frankrijk en Duitsland beschikbaar. Er is nog geen informatie over de exacte releasedatum en de prijs, maar het toestel zou beschikbaar komen voor een "mid-range prijs". De Torque beschikt over een 4,5-inch HD-touchscreen, dat ook met handschoenen aan goed is te bedienen. Daarnaast heeft het toestel een IPX5- en een IPX8-waterbestendig, wat betekent dat de Torque waterbestendig is. De telefoon overleeft tot 30 minuten in 1,5 meter diep water, is stof- en schokbestendig en overleeft tot 3 uur in temperaturen van -21 tot 50 graden Celsius.

Verder is de Torque uitgerust met een 1,4GHz Qualcomm-processor, een niet-verwisselbare 3.100 mAh batterij (die draadloos oplaadbaar is) en camera's aan de voorzijde (2-megapixel) en achterzijde (8-megapixel). Het toestel draait op Android 4.4 KitKat en maakt gebruik van Kyocera's Smart Sonic Receiver Technology voor een helder geluid.

Kyocera zal de Torque volgende maand op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona aan het publiek tonen. Als alternatief voor de Torque zijn in Nederland momenteel onder meer de robuuste Sony Xperia Z3 en Samsung Galaxy S5 Active beschikbaar.

Kyocera Torque
Kyocera Torque

Cnet