Interessant:

BlackBerry: smartphone met zelfvernietigingsmechanisme

nieuws 9 februari 2015 om 11:25

BlackBerry heeft samen met vliegtuigfabrikant Boeing een high-security Android-smartphone (de "Boeing Black Phone") ontwikkeld, die beschikt over een zelfvernietigingsmechanisme.

Boeing bouwt zowel passagiersvliegtuigen als militaire vliegtuigen en de Boeing Black Phone kan zichzelf vernietigen als er mee geknoeid wordt, zodat gevoelige informatie niet in verkeerde handen valt. De Boeing Black Phone zorgt verder voor encryptie op alle gesprekken en is gericht op overheden en andere instanties die er zeker van moeten zijn dat hun communicatie en data veilig blijft.

Via BES 12 (de BlackBerry Enterprise Service) kunnen gebruikers al hun toestellen beveiligen of dat nu BlackBerry-smartphones of smartphones met iOS of Android zijn. Tot slot ondersteunt de BlackBerry Black Phone dual-sim voor toegang tot meerdere netwerken en is het toestel te configureren om contact te maken met biometrische sensoren en satellieten.

"We zijn blij dat Boeing samenwerkt met BlackBerry om een veilige mobiele oplossing voor Android-apparaten te bieden middels het BES 12-platform", vertelde BlackBerry CEO John Chen.

Een beroemde gebruiker van een extra beveiligde BlackBerry-smartphone is de Amerikaanse president Barack Obama.

BlackBerry Q20
BlackBerry Q20

Stuff