Interessant:

USB 3.1 is 70 procent sneller dan USB 3.0

nieuws 3 februari 2015 om 08:21

Uit testen blijkt dat, in het beste scenario, de nieuwe USB 3.1-standaard 70 procent snellere prestaties biedt dan USB 3.0. USB 3.1 haalt maximale lees/schrijfsnelheden van 700 megabit per seconde.

USB 3.1 voegt een nieuwe type connector (met de naam USB Type-C) toe, die kleiner is dan de huidige standaard USB-connector (met de naam USB Type-A) en omkeerbaar is. Het doel is om de USB-poort eenvoudiger in gebruik te maken en meer geschikt te maken voor compacte devices.

USB 3.1 ondersteunt tot 100 watt vermogen, wat betekent dat je kan rekenen op snellere oplaadtijden. Tevens is het mogelijk om krachtigere randapparatur op te laden. De USB 3.1-standaard is krachtig genoeg om de meeste laptops op te laden, waardoor er in de toekomst wellicht geen losse power-adapters meer nodig zullen zijn.

Uit testen blijkt dat USB 3.1 datasnelheden tot 10 gigabit per seconde kan halen, wat gelijk is aan de Thunderholt-technologie (doch niet aan Thunderbolt 2). In het beste scenario biedt USB 3.1 70 procent snellere prestaties dan USB 3.0, met maximale lees/schrijfsnelheden van 700 megabit per seconde - genoeg om te kunnen werken met de snelste USB Solid State Drives. De oudere USB 2.0-standaard is zelfs meer dan tien keer trager dan USB 3.1 in de meeste testen.

USB 3.1 werd begin dit jaar op de CES 2015 officieel gepresenteerd en de eerste apparaten met deze standaard komen waarschijnlijk later dit jaar op de markt.

Digital Trends