Interessant:

Panasonic DMC-GF7 selfie-systeemcamera geintroduceerd

nieuws 21 januari 2015 om 11:13

Panasonic introduceert de Panasonic Lumix DMC-GF7, een selfie-systeemcamera met een 180-graden 3-inch verstelbaar touchscreen en ondersteuning van WiFi en NFC.

De Panasonic DMC-GF7 is een Micro Four Thirds-systeemcamera met een nieuwe handsfree 'selfie'-modus, waarmee je jezelf in allerlei poses kan fotograferen én deze foto's onmiddellijk kan delen met vrienden en familie. Als het beeldscherm omhoog wordt gekanteld, activeert de camera automatisch de Self Shot-modus. Naast de gewone Face Recognition AF beschikt de DMC-GF7 ook over Face/Eye Detection AF, dat automatisch scherpstelt op de ogen van het onderwerp. Verder kan je dankzij NFC- en WiFi-ondersteuning de camera eenvoudig aansluiten op een smartphone of tablet (die je vervolgens als afstandsbediening kan gebruiken voor bijvoorbeeld de sluiter) en beelden snel kan delen via sociale media.

Panasonic Lumix DMC-GF7: 180-graden kantelbaar touchscreen
Panasonic Lumix DMC-GF7: 180-graden kantelbaar touchscreen

De 16-megapixel Digital Live MOS Sensor, in combinatie met de Venus Engine beeldprocessor, reduceert de ruis in foto's en video's. Het is ook mogelijk om de wereld vast te leggen in 1.920 x 1.080 Full HD-videobeelden in AVCHD Progressive of MP4 (MPEG-4/H.264) formaat. Met de functie Creative Panorama maak je met de DMC-GF7 horizontale en verticale panorama's en met de videomodus Time Lapse kunnen veranderingen in een scène tijdens een lange periode worden vastgelegd. Tot slot zijn er verschillende functies waarmee je mooie opnames van jezelf en je vrienden kan maken. Een daarvan is de zogenaamde buddy shutter, die een foto neemt zodra in de Self Shot-modus twee gezichten dicht bij elkaar komen. Met Soft Skin lijkt de huid gladder in selfies en Defocusing zorgt voor een aantrekkelijk onscherpte-effect rond het gezicht.

De Panasonic DMC-GF7 is verkrijgbaar, in het zilver en bruin, vanaf maart 2015, voor een adviesprijs van € 499,95.

Panasonic DMC-GF7: pop-up flitser
Panasonic DMC-GF7: pop-up flitser

portablegear.nl


Gerelateerde producten